Antistatik Epoksi
Hemen Arayın
Antistatik Epoksi Zemin Kaplama Nedir?
Antistatik epoksi zeminler , yüklü bir kişi veya yüzey başka bir nesneyle temas ettiğinde meydana gelen statik elektrik darbesi olan elektrostatik deşarj veya ESD oluşumunu engeller . Statik elektriğin çoğu genellikle belirgin olmasa da deşarj kıvılcım veya küçük mavi bir elektrik cıvatası olarak görülebilir. ESD’yi genellikle bir nesne veya kişiden ‘şok almak’ olarak adlandırırız ve çoğu durumda statik deşarj, meydana geldiğinde hafif acı verse bile zararsızdır. Bununla birlikte, belirli ortamlarda, elektrostatik bir boşalma son derece tehlikeli ve hatta potansiyel olarak yıkıcı olabilir. Bu gibi durumlarda, anti-statik zemin döşemesi işçiler ve ziyaretçiler için güvenli bir ortam yaratmada önemli bir adımdır.
Antistatik Epoksi Zemin Kaplama Kullanım Alanları
Antistatik (ESD) epoksi zemin kaplaması ticari, endüstriyel ve konut uygulamaları dahil olmak üzere bir dizi uygulamada kullanılabilir.
- Elektronik Endüstrileri
- Elektronik bileşen üretim alanı
- Sunucu odası için Antistatik Döşeme
- Paint Mix odaları
- Patlayıcı fabrikaları
- Tekstil endüstrisi
- İlaç ve Sağlık
- Petrol ve Kimyasal İşleme Endüstrileri
Anti-statik zemin kaplaması, belirli gazlarda ve sıvılarda bulunan yanıcı malzemelerle çalışırken patlamaları ve yangınları önlemeye de yardımcı olabilir ve ekipmanda maliyetli hasar ve personelin yaralanma riskini azaltmaya yardımcı olur.
Antistatik Epoksi Zemin Kaplama Faydaları
- Personelin şok veya patlama nedeniyle yaralanma veya can kaybından korunması. ESD zeminler genellikle temiz odalarda çalışanları korumak için kullanılır.
- Hassas elektronik bileşenleri, genellikle bilgisayar ve elektronik üretiminde, statik elektriğe zarar vermekten korumak
- Ağır hizmet koşulları altında katmanlara ayrılan karodan daha iyi performans
- Statik elektrik nedeniyle arızalı veya hasar görmüş elektronik ekipmanın değiştirilmesi veya onarılması için para tasarrufu
- ESD ayakkabılarla tamamlanmış% 100 etkili, statik kontrollü bir ortam yaratma
Epoksi Zemin Kaplama Çeşitleri
Sanat Zemin Hizmetlerimiz
Antistatik Epoksi Uygulama Adımları
Yüzey Temizliği
Mekanik hazırlıktan önce cila, parafin, gres, yağ ve benzeri kirletici maddeleri çıkarmak için ilk olarak uygun bir yağ giderici kullanılır. Kirlenmiş beton yüzeyler, ya kırılarak, kazıma, taşlama veya kumlama ekipmanı ile mekanik olarak hazırlanır ve mekanik yöntemlerle sağlam, katı betona uygun şekilde hazırlanır. Vakum ekipmanı kullanılarak toz ve döküntü kalıntıları giderilir.
Tamiratlar
Çukur, çatlak, kirik, segregasyon gibi hatalar epoksi astar ve epoksi harç ile yapilir. 4-5 mm den daha derin ve büyük alanli tamiratlar epoksi kaplamaya uygun çimento esasli tamir harçlari ile de yapilabilir. Çatlaklarin derin olmasi ve zeminden su gelme tehlikesi var ise epoksi enjeksiyon yapilarak çatlak kesidinin doldurulmasi gereklidir. Çatlaklarin zaman içinde hareket ederek kaplamaya yansimasi olasiligi var ise, cam elyaf ile güçlendirerek tamirat yapilmasi konusu degerlendirilmelidir. Bazi durumlarda epoksi enjeksiyon ile nem ve su transferi engellenememektedir. Bu durumlarda çatlak kesidini ve altindaki bosluklari dolduracak reaktif poliüretan enjeksiyon uygulamasi yapilmalidir. Bu durumda epoksi uygulama yapmadan önce uyulmasi gereken nem sartlarina ve bekleme sürelerine dikkat edilmelidir.
Epoksi Astar ( 1. Kat )
Primer içeriklerinin birlikte karıştırılmadan önce iyice önceden karıştırılması zorunludur. İçerikler, yavaş hızlı bir matkap ve en az 4 dakika kürek kullanılarak yavaşça karıştırılır. Astar daha sonra kuru beton yüzeye 0,2 ila 0,25 Kg / metrekare başına Fırça / Rulo ile uygulanır.
Bakır Bara Döşenmesi
İstenilen genişlik ve kalınlıkta bir bakır şerit döşenir. Önce tereyağı kağıdı çıkarılır ve bakır şeridin yapışkan tarafı açıkta tutulur. Kendinden yapışkanlı bakır şeridi temiz astarlanmış alt tabakaya, boyuna ve enine 1 ila 4 metre mesafeden yapıştırın. Çevrede, duvarların yakınında, kendinden yapışkanlı bakır şeridi duvarlardan 6 inç uzaklıkta yapıştırın. Odanın herhangi bir ucunda, topraklama bağlantısı için bakır şerit uzatılmalıdır.
Antistatik Katman Uygulaması
Solventsiz Epoksi Astar uygulanan yüzeyler nem, toz ve hava akimindan korunmali. Herhangi bir sekilde yaya veya araç trafigine açilmamalidir. Hava ve ortam sicakligina bagli degismekle birlikte astar uygulamasindan 8 saat sonra üzerine iletken ara katman, mala ve rulo yardimiyla uygulanir. reaksiyonunu tamamladiktan sonra, iletken bakir bara montaji yapilir. Alanin ölçülerine göre toprak hattina baglanir.
Antistatik Epoksi Zemin Kaplaması Son Kat
Hava ve ortam sıcaklığına bağlı değişmekle birlikte 12 saat sonra üzerine SELF LEVELLING EPOKSİ malzemesi taraklı mala veya seviye tarağı ile l.8 kg/m2 olacak miktarda uygulanarak işlem sonlandırılır. Uygulamaya geçilmeden önce ürünün karışım oranlarına dikkat edilerek düşük devirli bir karıştırıcı ile önce, A bileşeni (epoksi reçine) karıştırılır, karıştırma işlemi devam ederken, B bileşeni (epoksi sertleştirici) yavaş yavaş A bileşeni içerisine ilave edilir ve 3-4 dakika homojen olacak şekilde karıştırılarak ürün uygulamaya hazır hale getirilir.
Uygulama bittiğinde parlak, pürüzsüz bir yüzey elde edilir. Uygulanan yüzeyler nem, toz ve hava akımından korunmalı herhangi bir şekilde yaya veya araç trafiğine açılmamalıdır. Son kat uygulaması yapılmış yüzey 48 saat içinde yaya trafiğine açılabilir. (Sarfiyat : 1,800 kg/m2)
Antistatik Epoksi Zemin Kaplama Fiyatları
Zemin bozukluğuna göre değişkenlik gösterse de Antistatik Epoksi Kaplama 17,00€/m²+Kdv başlayarak zemin sarfiyatına göre 25,00 €/m²+Kdv birim fiyatlar arasında değişkenlik göstermektedir. Kullanılan malzemenin kalitesine göre de değişkenlik göstermektedir. Zemin keşfine göre net fiyat verilmektedir.
Ürün Özellikleri
Karışım Yoğunluğu (20˚C) 1.75 gr/cm3
Katı Madde İçeriği Volumetrik %89
Elektrik İletkenliği (DIN 51953 Ω) 10E-5 Ohm
Termal Genleşme 20-22.10-6
Eğilme Dayanımı 12,7 N/mm2
Basınç Dayanımı 54,2 N/mm2
Uygulanacak Zemin ve Ortam Sıcaklığı +10˚C +30˚C
Kullanım Süresi (20˚C) 20-30 dakika (20 kg için)
Yüzeysel Kuruma Süresi (20˚C) 6-8 saat
Tam Kuruma Süresi (20˚C) 16-24 saat
Tam Kürlenme Süresi 7 gün
Beton Üzerinde Eğilme Dayanımı 3,5 N/mm2
Aşınma Direnci (mg/1000 cycles) 156
Sertlik (Shore D 14 Gün) 80