Şeffaf Epoksi

Hemen Arayın

Şeffaf Epoksi Zemin Kaplama Nedir?

Farklı reçineli zemin çözümleri araştırılırken, göz önünde bulundurulması gereken popüler bir seçenek, şeffaf epoksi reçine zemin kaplamalarıdır. Şeffaf epoksi reçine zemin kaplaması solvent içermeyen% 100 katı epoksiden oluşur. Bu nedenle, sıfır VOC’dirler ve düşük emisyonlara sahiptirler, bu da onları kurulum sürecinde kullanılan tesislerde kullanım için ideal bir seçim haline getirir.Berrak zemin kaplamaları birçok seçenekten yalnızca biridir ve neredeyse sınırsız varyasyonlar mevcuttur.Ek olarak, diğer nötr renkli agregalar ve karışımlar, kayma direnci, ek aşınma direnci ve daha fazlası gibi diğer işlevsel özellikleri sağlamak için berrak epoksi reçine zemin kaplamasıyla birlikte kullanılabilir.

Şeffaf Epoksi Zemin Kaplama Kullanım Alanları

Berrak epoksi reçine döşeme, mükemmel dayanıklılık ve esneklik sunar ve aşağıdakiler dahil bir dizi farklı uygulama için özelleştirilebilir:

  • Showroomlar
  • Ofisler
  • Mağazalar
  • Konut Yapılar
  • Sağlık ve eğitim tesisleri
  • Restoranlar ve misafirperverlik
  • Depolar
  • Gözaltı tesisleri
  • İmalat ve paketleme işlemleri
  • Kimyasal ve atık arıtma tesisleri

Eski, kirli beton zeminlerinizi çekici ve kalıcı bir yüzeye dönüştürecek bir zemin çözümü arıyorsanız, Şeffaf epoksi zemin kaplama uygulama hizmetlerimiz sizin için seçimdir.

Şeffaf Epoksi Zemin Kaplama Faydaları

Berrak epoksi reçineyle kaplanmış beton zemin, çeşitli avantajlar sunar. Epoksinin (Bisfenol A veya Bisfenol F) tipine, kürlenme hızına ve kaplamanın spesifik formülasyonuna bağlı olarak, bu zeminler çevreyi koruyan kimyasal ve aside dirençli özelliklerin yanı sıra diğer yüksek performans özellikleri sunabilir. Spesifik bir şeffaf epoksi kaplama seçerken, epoksi ürünlerin saydam, “su berraklığında” görünümlerini yıllarca koruduklarını, diğerlerinin ise doğal yaşlanma sürecinin bir parçası olarak nispeten hızlı bir şekilde sarı veya kehribar bir döküm alabileceğini anlamak önemli olabilir. 

    • Yüksek çizilme ve darbe direnci
    • Kimyasal ve ısı direnci
    • Islakken bile kaymaz
    • Parlak, çekici yüzey
    • Temizlemesi kolay, pürüzsüz, kusursuz yüzey
    • Çekici, parlak renk seçenekleri
    • Çok yönlü uygulama için değişken kalınlıklar

Epoksi Zemin Kaplama Çeşitleri

Sanat Zemin Hizmetlerimiz

Şeffaf Epoksi Zemin Uygulama Görselleri

Şeffaf Epoksi Uygulama Adımları

Beton yüzeyindeki kir, yağ, toz ve gevşek tabakalar uzaklaştırılacak, mükemmel bir yapışma sağlamak bakımından vakum bağlantılı çelik bilyecik fırlatma ( Shot Blasting – Kapalı Devre Kumlama Sistemi ) yöntemi ile betonun çimentoca zengin parlak üst tabakası ( latience ) alınacak ve yüzey profillendirilecektir. Bu işlemden sonra sanayi tipi kapalı devre vakumlu sistem ile zeminde temizlik yapılacak.

Çukur, çatlak, kirik, segregasyon gibi hatalar epoksi astar ve epoksi harç ile yapilir. 4-5 mm den daha derin ve büyük alanli tamiratlar epoksi kaplamaya uygun çimento esasli tamir harçlari ile de yapilabilir. Çatlaklarin derin olmasi ve zeminden su gelme tehlikesi var ise epoksi enjeksiyon yapilarak çatlak kesidinin doldurulmasi gereklidir. Çatlaklarin zaman içinde hareket ederek kaplamaya yansimasi olasiligi var ise, cam elyaf ile güçlendirerek tamirat yapilmasi konusu degerlendirilmelidir. Bazi durumlarda epoksi enjeksiyon ile nem ve su transferi engellenememektedir. Bu durumlarda çatlak kesidini ve altindaki bosluklari dolduracak reaktif poliüretan enjeksiyon uygulamasi yapilmalidir.  Bu durumda epoksi uygulama yapmadan önce uyulmasi gereken nem sartlarina ve bekleme sürelerine dikkat edilmelidir.

Epoksi astarının tercih edilme nedenleri arasında; uygulanan yüzeylerin sürtünme ve aşınmaya karşı mukavemetini
artırması, kullanıldığı yüzeye tutunma direncinin oldukça fazla olmasıdır. Astar katı olarak silis dolgulu saf epoksi mala ile çekilecektir. Malzeme yaşken üzerine 01-0,3 mm ve 0,2-0,5 mm silis kumu serpilecektir. (Reçine+KumSarfiyat: 1,300 kg/m2)

Bir gün önce yapılan uygulama kuruduktan sonra zemin raspalanacak ve serbest tanecikli kuvarslar zeminden uzaklaştırılacaktır. Ardından zemin hafif silim makinası ile silinecek ve sanayi tipi vakum makinası ile zemin vakumlanarak temizlenerek silis dolgulu saf epoksi sıyırma katmanı olarak uygulanacaktır. (Reçine+Kum Sarfiyat: 0,800 kg/m2)

Hava ve ortam sıcaklığına bağlı değişmekle birlikte 12 saat sonra üzerine SELF LEVELLING EPOKSİ malzemesi taraklı mala veya seviye tarağı ile l.8 kg/m2 olacak miktarda uygulanarak işlem sonlandırılır. Uygulamaya geçilmeden önce ürünün karışım oranlarına dikkat edilerek düşük devirli bir karıştırıcı ile önce, A bileşeni (epoksi reçine) karıştırılır, karıştırma işlemi devam ederken, B bileşeni (epoksi sertleştirici) yavaş yavaş A bileşeni içerisine ilave edilir ve 3-4 dakika homojen olacak şekilde karıştırılarak ürün uygulamaya hazır hale getirilir.
Uygulama bittiğinde parlak, pürüzsüz bir yüzey elde edilir. Uygulanan yüzeyler nem, toz ve hava akımından korunmalı herhangi bir şekilde yaya veya araç trafiğine açılmamalıdır. Son kat uygulaması yapılmış yüzey 48 saat içinde yaya trafiğine açılabilir. (Sarfiyat : 1,800 kg/m2)

Hava ve ortam sıcaklığına bağlı değişmekle birlikte 12 saat sonra üzerine Şeffaf EPOKSİ malzemesi taraklı mala veya seviye tarağı ile l.8 kg/m2 olacak miktarda uygulanarak işlem sonlandırılır. Uygulamaya geçilmeden önce ürünün karışım oranlarına dikkat edilerek düşük devirli bir karıştırıcı ile önce, A bileşeni (epoksi reçine) karıştırılır, karıştırma işlemi devam ederken, B bileşeni (epoksi sertleştirici) yavaş yavaş A bileşeni içerisine ilave edilir ve 3-4 dakika homojen olacak şekilde karıştırılarak ürün uygulamaya hazır hale getirilir.
Uygulama bittiğinde parlak, pürüzsüz bir yüzey elde edilir. Uygulanan yüzeyler nem, toz ve hava akımından korunmalı herhangi bir şekilde yaya veya araç trafiğine açılmamalıdır. Son kat uygulaması yapılmış yüzey 48 saat içinde yaya trafiğine açılabilir. (Sarfiyat : 1,800 kg/m2)

Zemin bozukluğuna göre değişkenlik gösterse de Grenli Epoksi  20,00€/m²+Kdv başlayarak zemin sarfiyatına göre 25,00 €/m²+Kdv birim fiyatlar arasında değişkenlik göstermektedir. Kullanılan malzemenin kalitesine göre de değişkenlik göstermektedir. Zemin keşfine göre  net fiyat verilmektedir.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Karışım Yoğunluğu (20˚C) 1.65 gr/cm3
Katı Madde İçeriği Volumetrik %100
Elektrik İletkenliği 10¹³ Ohm
Termal Genleşme 20-22.10-6
Eğilme Dayanımı 37 N/mm2
Basınç Dayanımı 72 N/mm2
Uygulanacak Zemin ve Ortam Sıcaklığı +10˚C +30˚C
Kullanım Süresi (20˚C) 20-30 dakika (25 kg için)
Yüzeysel Kuruma Süresi (20˚C) 6-8 saat
Tam Kuruma Süresi (20˚C) 16-24 saat
Tam Kürlenme Süresi 7 gün
UNEPOX SELFLEVELLING


DEPOLAMA
Açılmamıs orijinal kilitli ambalajlarında, serin ve kuru ortamlarda ve dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli
depolamalarda 2 palet üst üste konulabilir. Uzun süre depolamalarda özellikle sıcak ortamlarda depolanması halinde
A komponent ayda bir ters çevrilerek muhtemel ürün çökmelerinin önüne geçilmelidir.


RAF ÖMRÜ
Uygun depolama kosullarında 15-25°C sıcaklıklarda üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmıs ambalajlar 2 hafta
içinde çok iyi karıstırılmak sartıyla kullanılabilir.


RAL KARTELASI İÇİN TIKLAYINIZ..